DOČEK NOVE 2017

Novogodišnji makeup trendovi

22.12.2011.

Novogodišnji makeup trendovi

Kakva šminka će vam najbolje pristajati u noći dočeka Nove godine 2012? U najluđoj noći sve je dopušteno – poigrajte se bojama i svetlucavim efektima. Kao i svake godine aktuelna je zlatna ali ova je izuzetak te je aktuelna i nezaostavna ljubičasta boja. Kombinacija ljubičaste i zlatne učiniće da izgledate veličanstveno. Isprobajte živopisne sedefaste senke za oči umesto jarkih ili izuzetno tamnih nijansi za koje se devojke najčešće odlučuju kada je u pitanju šminka za oči.

 

Praznično svetlucanje nije rezervisano isključivo za garderobu sa šljokicama ili nakit. Svečanu notu svom izgledu dajte koristeći svetlucavu šminku kada krenete na žurku za Novu godinu ili božićnu večeru.

 

Poigrajte se živopisnim sedefastim senkama za oči umesto uobičajenim novogodišnjim jarkim ili izuzetno tamnim bojama, koje na kapcima nekada mogu delovati „teško”.

 

Nešto svetlije nijanse sa bisernim odsjajem zelene ili sive boje ove sezone nikako ne smeju delovati suviše nežno.

 

Kao i u slučaju klasične, tamne varijante, tehnika nanošenja je ista – pažljivo, u slojevima, nanosite po malo senke kako ne biste kao rezultat eksperimentisanja sa šminkom dobili izgled zombija ili rakuna.

 

Ukoliko niste baš vešti u nanošenju senki koje ne koristite često, pratite savete stručnjaka.

Najpre ceo kapak, od trepavica do linije obrva, prekrijte malom količinom korektora ili senke neutralne boje. Time ćete ublažiti crvenilo i izravnati površinu kože kako biste obezbedili trajnost prazničnog izgleda.

 

Za nanošenje šminke za oči koristite četkicu kratke dlake na ceo kapak nanesite najsvetliju nijansu senke. Po prevojima kapka (paralelno sa obrvama, pri sredini kapka), prateći luk nanesite najtamniju nijansu senke ili čak crnu, a zatim ublažite prelaze između dve senke.

 

To je neophodno zbog dodatnog utiska dubine, trik koji profesionalni šminkeri često primenjuju.

Uvijte trepavice i nanesite mnogo, mnogo maskare, što tamnije i postojanije, to bolje. I najmanje trunčice senke pažljivo uklonite sa obraza.

 

Tečnim crnim ajlajnerom pratite ivicu gornjih trepavica, a kako biste dobili blagi prizvuk šezdesetih godina prošlog veka, u samim uglovima očiju izvijte linije malo ka obrvama. Prema rečima stručnjaka, trebalo bi da imate utisak da su se „na pola puta srele” Odri Hepbern i Ejmi Vajnhaus.

 

Kada se ajlajner dobro osuši, prateći postojeću liniju nanesite još jedan sloj, ali ovog puta ajlajner neke druge, svetlije boje poput zlatne, ljubičaste ili zelene.

 

Svetlijim ajlajnerom blago naglasite spoljne uglove očiju sa donje strane, opet pažljivo prateći liniju trepavica.

 

Na deo kapaka između trepavica i sredine između pregiba i obrva nanesite senku željene boje i „utopite” prelaze između dve nijanse kako ne bi bilo oštrih „ivica”. Budući da ovakva šminka veoma ističe oči usne nemojte isticati previše. Ruž boje mesa ili samo sjaj biće sasvim dovoljni za savršen praznični izgled.

 

 


Čitanja: 3408 | Komentara: 0